Bloğuma hoşgeldin adını bilmediğim okuyucu

Yazmak oldum olası bana "çekici" gelmiştir. İnsan ardında bir şeyler bırakmak için mi yoksa yaşadıklarını unutur korkusuyla mı yazma ihtiyacı duyar bilinmez ama mağaradaki kayalardan günümüzdeki bilgisayar ekranına yazmaya kadar ilerletmiş bu işi. Bu süregelen yazma ihtiyacı bende de aynen devam ediyor. Haliyle bende kağıt kalem kullanımından dünyanın vazgeçilmezi olan blog yazılarına ilerlettim bu işi..

28 Haziran 2011 Salı

İFSAK 4. GENÇ FOTOĞRAFÇILAR FESTİVALİ DUYURUSU...

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK), bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Genç Fotoğrafçılar Festivali için hazırlıklarına başladı. Festival, her sene farklı bir tema ile gençlere fotoğraflarını sergileme fırsatı sunuyor. Festivalin bu seneki teması ”Görü-yorum”.

Fotoğrafın temel unsurlarından, “bakmak” ve “görmek” arasındaki farktan yola çıkarak belirlenen festival teması, sergilenecek fotoğraflara tekrar tekrar bakmamızı ve her fotoğrafta farklı anlamlar keşfetmemizi sağlayacak.

İFSAK Genç Fotoğrafçılar Festivali’nin amacı, fotoğrafa gönül vermiş gençlere, fotoğraflarını sergileme imkanı sağlamak… 15 - 30 yaş arası, amatör veya profesyonel fotoğrafçılar, festival teması çerçevesinde ürettikleri fotoğraflarla katılabilirler. Festivale üç farklı dalda katılmak mümkün. Bireysel portfolyolarıyla festivale katılmak isteyen katılımcılar, bireysel sergilerini açabilirler; grup olarak festivale katılmak isteyen katılımcılar grup halinde oluşturdukları portfolyolarla grup sergisi açabilirler; ya da katılımcılar karma sergilerde fotoğraflarını sergileyebilirler. Festival 15-30 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. İstanbul’un değişik yerlerindeki onlarca mekan festival kapsamında kullanılacak. Festivale katılım ücretsiz olup ülke genelinde bütün fotoğrafçıların katılımına açıktır.

Gelin, farklı pencerelerden baktığımız karelerde, birlikte yeni anlamlar keşfedelim. Unutmayın John Berger’in de dediği gibi, herkes bakar ama bazıları görür. Gördüklerinizi bizimle paylaşın.

Ayrıntılı bilgi ve başvurularınız için www.ifsakgencfotofest.com ‘u ziyaret edebilirsiniz.

Festival tarihi : 15 – 30 Ekim 2011
Festivale katılım için son başvuru tarihi :15 Eylül 2011
İletişim adresi : merhaba@ifsakgencfotofest.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder